لیست اختراعات حسن رضا شهسواري
جهت اتصال شيشه به فولاد كم كربن نياز به شرايط خلا و يا استفاده از گاز محافظ مي باشد. بدين منظور از كوره هاي خلا و يا كوره هايي كه شرايط استفاده از گاز محافظ (عاري از اكسيژن) راداشته باشند مي توان استفاده نمود. با توجه به تيراژ بالاي قطعات خودرو، بايد از كوره هايي با قابليت تيراژ بالا بهره جست. نحوه اتصال بدين ترتيب است كه ابتدا قطعه فولادي با محلول RECX شستشو داده شده و جهت مونتاژ با شيشه آماده مي گردد. شيشه مورد نياز كه از جنس SiO2-Al2O3 مي باشد پس از آماده سازي به ابعاد مورد نظر برش خورده و در محل مورد نظر مونتاژ مي گردد. لازم به ذكر است تلرانس مورد نياز جهت مونتاژ شيشه با قطعه فولادي 0.2mm مي باشد. همچنين به دليل عدم چسبندگي قطعات با سطح كوره بايد از گرافيت در اين محل استفاده نمود.
امروزه به منظور بالا بردن كارايي سازه هاي پرنده پيشرفته جايگزيني مواد نوين به جاي مواد معمول هر چه بيشتر صورت مي پذيرد. بدنه سفينه فضاپيماي ثامن از كامپوزيت هاي تركيبي هوشمند در نظر گرفته شده است. در اين پژوهش به منظور ساخت كامپوزيت هاي تركيبي ابتدا نمونه هايي با الياف كولار 49، الياف كربن T300 و رزين اپوكسي به روش Filament winding ساخته شد و با در نظر حد تحمل انرژي هاي ناگهاني اعمالي به سازه و افزايش استحكام مكانيكي بدنه اين هوانورد از سيم هاي Nitinol در لايه هاي مياني كامپوزيت به جهت ايجاد Tensile Recovery Sress استفاده گرديد. نتايج حكايت از گرفتن كسر حجمي الياف مقادير سفتي، استحكام و دانسيته نمونه ها محاسبه گرديد. جهت افزايش مقادير Contact Time و Maximum contact Force و Maximum contact Force Time در كامپوزيت مدنظر در لحظه اعمال انرژي داشته است و به دنبال آن خواص مكانيكي سازه افزايش چشمگيري داشته است.
كامپوزيت هاي تركيبي Hybrids دسته جديدي از مواد مركب بوده كه با استفاده از دو يا چند نوع تقويت كننده مختلف ساخته مي شوند. انتخاب صحيح مواد تشكيل دهنده كامپوزيت هاي تركيبي مي تواند بسياري از مزايا مانند استحكام و سفتي ويژه راحتي ساخت مقاومت در برابر ضربه و خستگي را در كنار قيمت نسبتا پايين lcc كم و بازدهي موثر را بهمراه داشته باشد. يكي از تكنولوژي هاي جديد بكارگيري كامپوزيت هاي تركيبي لايه اي فلز - الياف Fiber Metal Laminates مي باشد اين مواد پيشرفته از تركيب ورقه هاي فلز با پليمرهاي تقويت شده با الياف بوجود آمده و در حال حاضر جايگاه ويژه اي را در صنايع هوا و فضا پيدا كرده اند. در اين پژوهش ابتدا نمونه هايي با الياف Qurtz ورق آلومينيوم و رزين اپوكسي به روش Hand layup ساخته شد و با در نظر گرفتن كسر حجمي الياف ، مقادير سفتي، استحكام و دانسيته نمونه ها محاسبه گرديد. تحليل ارتعاشي نمونه ها به كمك روش تجربي - تئوري آناليز مودال انجام گرديد. همچنين بررسي خواص كششي و ضربه نمونه ها نيز با انجام آزمايشات صورت گرفت. نتايج نشان مي دهد كه وجود لايه Al باعث افزايش چقرمگي و شكل پذيري كامپوزيت ها و در نتيجه مقاومت بيشتر اين مواد در برابر خسارت هاي وارده مي شود. استحكام نهايي شكست و كرنش نهايي نيز با افزايش تقويت كننده افزايش يافته است. همچنين وجود لايه AL در نمونه ها منجر به افزايش فركانس طبيعي قطعات شده است.
موارد یافت شده: 4